×
LP

Rahamaailmast šokolaadimeistriks

09. veebruar 2018, Silja Luide
Kvaliteetse šokolaadi puhul on oluline kõik alates kakaoubade hankimisest kuni šokolaaditahvli vormimiseni, ütleb Kristel Lankots. Hendrik Osula

Eesti esimene bean-to-bar-šokolaadi tegija Kristel Lankots räägib parimast šokolaadist ja sellest, mis seob teda Costa Ricaga.

Tallinna tehnikaülikoolis majandust ja ärijuhtimist õppinud Kristel Lankots (42) on eestlasi oma imeliste šokolaadikommidega rõõmustanud juba peaaegu kolm aastat. Talle kuuluvas Chocokoo šokolaadikojas meisterdatakse maiuseid hoolikalt valitud farmerite käest ostetud ubadest, mitte masstoodanguna valminud šokolaadist. Kristeli loodud komme on pakutud presidendi aastapäevaballil, musta leiva maitselisi šokolaaditahvleid jagati eesistumise delegaatidele.